Waterwijs Boeren Gelderland

Grondwaterbeschermingsgebieden ’t Klooster, Dinxperlo, Haarlo en Olden Eibergen

HomeNieuwsRekentools beschikbaar voor deelnemers Waterwijs Boeren

Rekentools beschikbaar voor deelnemers Waterwijs Boeren

Het is niet gemakkelijk om als agrarisch ondernemer nauwkeurig te bepalen hoeveel  je het grasland moet bemesten om het gewenste ruw eiwitgehalte te behalen of om te beslissen wanneer je extra kali of zwavel op het grasland moet brengen. En hoe bepaal je de optimaal pH van een bepaald perceel?

Voor een optimale ruwvoerteelt is antwoord krijgen op deze en andere vragen wenselijk. Het biedt je namelijk de mogelijkheid nutriënten optimaal te benutten en uit- en afspoeling te verminderen. Groeikracht heeft daarom verschillende rekentools ontwikkeld, waarmee elke veehouder of adviseur met een paar klikken antwoord heeft op een specifieke  bedrijfsvraag.

 

Verder ontwikkelen

Voor deelnemers aan Waterwijs Boeren zijn de rekentools gratis toegankelijk. De tools zullen nog verder ontwikkeld worden en daar kan Groeikracht de hulp van Waterwijs Boeren-deelnemers goed bij gebruiken! Heb je ideeën of aanvullende wensen voor deze of nieuwe tools? Neem dan ook contact op met Rick Willemsen.

Gebruik maken van een van de handige rekentools? Bel of mail dan met Rick Willemsen voor inloggegevens via 06-21909504 of  r.willlemsen@groeikrachtbv.nl.