Waterwijs Boeren Gelderland

Grondwaterbeschermingsgebieden ’t Klooster, Dinxperlo, Haarlo en Olden Eibergen

HomeNieuwsMet juiste waterbeschikbaarheid de bodem comfortabel houden

Met juiste waterbeschikbaarheid de bodem comfortabel houden

Voldoende water is belangrijk voor de bedrijfsvoering van boeren en tuinders, tegelijkertijd is schoon (drink)water belangrijk voor ons allemaal. Op een praktische manier leren we samen met deelnemers hoe we waterkwantiteit- en kwaliteit, maar ook de bedrijfsvoering op het boerenbedrijf kunnen verbeteren. Onder meer door innovatie op te zoeken door inzet van druppelirrigatie.

Druppelirrigatie is een vorm van efficiënt beregenen en heeft naar verwachting een positief effect op het gebruik van nutriënten, de opbrengst en kwaliteit van gewas. Het is belangrijk dat boeren en tuinders hierin zélf praktijkervaring en kennis opdoen. Tegelijkertijd is er veel interesse onder agrariërs om water langer vast te houden, bijvoorbeeld door het plaatsen van droogtestuwen.

Kennisbrochure

In de kennisbrochure zijn de kennis en ervaringen gebundeld die deelnemers samen met experts hebben opgedaan met demonstratieprojecten binnen het project Waterwijs Boeren. Vanuit het projectteam hopen wij dat je er voordeel mee kunt doen en dat de kennisbrochures je inspiratie bieden om maatregelen toe te passen die enerzijds leiden tot betere bedrijfsresultaat en anderzijds tot schoon drinkwater.

We wensen je veel leesplezier!

Klik hier voor de kennisbrochure

Mocht je naar aanleiding van de kennisbrochure vragen hebben neem dan contact op met projectleider kennisdeling Michaela van Leeuwen via mavleeuwen@ltonoord.nl of 06-51259725