Waterwijs Boeren Gelderland

Grondwaterbeschermingsgebieden ’t Klooster, Dinxperlo, Haarlo en Olden Eibergen

HomeNieuwsWaterkwaliteit in de praktijk op de Waterwijs Boeren-dag

Waterkwaliteit in de praktijk op de Waterwijs Boeren-dag

Het is zover! Op donderdag 2 september komen we bij elkaar tijdens de Waterwijs Boeren-dag. Van 10.00 tot 15.00 uur bieden wij op agro-innovatiecentrum De Marke aan de Roessinkweg 2 in Hengelo, Gelderland een afwisselend en inhoudelijk programma met smakelijke lunch. Naast vier praktische workshops van bekende experts is er ook volop gelegenheid om met elkaar te praten en kennis en ervaringen uit te wisselen over het verloop van het project. Meld je direct aan via onderstaand formulier.

Programma ‘Waterkwaliteit in de praktijk’

09.30 – 10.00 uur Inloop met koffie en gebak
10.00 – 12.00 uur Workshops
12.00 – 13.00 uur Lunch verzorgd door Bronckhorst Beef
13.00 – 15.00 uur Workshops
15.00 – 15.30 uur Afronding en napraten met elkaar en Peter van ’t Hoog, gedeputeerde provincie Gelderland

Interessante workshops met praktisch insteek

Iedereen volgt alle workshops, aanwezigen worden in kleine groepjes verdeeld zodat er genoeg tijd en aandacht is voor vragen en eigen ervaringen.

Waterbeschikbaarheid op gebiedsniveau
Daniel Nieuwenhuis van Waterschap Rijn en IJssel  en Mattheijs Pleijter van Aequator vertellen over hun ervaringen met verschillende maatregelen ten behoeve van waterbeschikbaarheid.
Reflectie op uitvoering van maatregelen
Onder leiding van Rene Schepers van Wakker Boer gaan jullie met elkaar in gesprek over het nemen van maatregelen. Wat lukt wel en wat is nodig om een maatregel te laten slagen?
Optimaliseren waterhuishouding
Experts Robin Walvoort van De Marke en Installatie- en watertechniek Verhey Toldijk delen hun kennis en ervaringen met demonstraties druppelirrigatie en beregenen. Wat leerden zij van de uitgevoerde demo’s?
Andere teelten
Henry Mentink en Zwier van der Vegte nemen ons mee naar de demovelden op De Marke met andere teelten zoals sorghum, lupine, erwten, veldbonen en kruidenrijk grasland.

Aanmelden

In verband met de catering en het goed organiseren van deze dag vragen we je aan te melden via onderstaand formulier. We organiseren deze dag volgens de dan geldende RIVM-richtlijnen en houden 1,5 meter afstand. Indien nodig dragen we een mondkapje. Bij coronaklachten vragen we je af te melden.